Wat is energie transitie?

Energietransitie is een term die je de laatste jaren wel een paar keer gehoord zal hebben. Vooral in 2016 toen vele landen het klimaatakkoord van Parijs getekend hadden. Het is namelijk een akkoord die klimaatsverbetering als doel heeft. We weten dat ‘Global Warming’ een gedreigd probleem is waar snel wat aan gedaan moet worden en daarom is men gekomen met dit initiatief.

Men wil namelijk overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Niet alleen om het milieu te verbeteren, want we weten dat de CO2-uitstoot van onze auto’s slecht is, maar ook voor de mens zelf. Fossiele brandstoffen raken langzaamaan uitgeput en kolencentrales worden steeds verkleind. Er moet dus naar alternatieven gezocht worden en natuurlijk moeten die een positief invloed op onze aarde hebben.

Men gaat dus meer gebruik maken van zonnepanelen en er zullen meer windmolens gebouwd worden. Het helpt dat er nu vele elektrische auto’s te krijgen zijn. Deze werken namelijk op elektriciteit die alleen voordelen hebben. Je betaalt niet meer voor benzine, gebruikt helemaal geen benzine en je auto is geen schadelijke stoffen meer aan het uitstoten.

Volgens dit plan zal Nederland in 2020 een van de duurzaamste landen in Europa zijn. Er moet nog veel gedaan worden om te zien of deze plannen wel praktisch uitgevoerd kunnen worden omdat zon niet constant schijnt en wind op momenten stil komt te liggen. Maar beetje bij beetje zal men wel met oplossingen komen. Belangrijk is dat men gestart is met de energietransitie die vele positieve gevolgen zal hebben.

Bronnen: https://www.bredenoord.com/nl/kennis/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Energietransitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *